"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - МУРАД СКЛЮЧВА БРАК С ФАРИЯ, АЙШЕ РЕШАВА ДА Я УБИЕ ПДФ Печат Е-мейл

 

Фария заплашва Айше с кинжал и й се заканва, че ще я убие, заради това, че е загубила детето си.

Гевхерхан посещава през нощта Силахтар. Тя му признава любовта си, но му признава, че любовта им е невъзможна и тя идва за последен път при него.Фария вижда, как Гевхерхан навестява Силахтар.

Айше моли Силахтар да я защити от Фария. Силахтар предупреждава фария, че следващия път ще бъде принуден да разкаже на повелителя, какви ги върши тя. Тя в отговор му намеква, че също може да разкаже на Султана някой неща.

Баязид идва да навести Касъм, но Ибрахим не го пуска, като му обяснява ,че той е виновен, за това, което се случва с брат му.

Гюлбахар Султан и Синан паша посещават Шейх Ул Ислам. Той е недоволен, че с тях не е дошъл и шехзаде Баязид. Те го уверяват, че шехзаде баязид е съгласен напълно с тях, но не може да напусне двореца, защото Кьосем го следи. Те изразяват мнение, че ако Ахидазе ефенди се обедини с тях, лесно ще свалят Мурад.

Кеманкеш докладва, че всички, които са присъствали на нападението на Фария са събрани. На всички тях им е отрязана главата. Народът започва да роптае, много невинни хора са наказани Синан паша и Гюлбахар султан са доволни, те смятат, че действията на Султан мурад го водят към гибел, защото се лишава от подкрепата на хората.

Мурад се сгодява с Фария. Бракът е сключен от Яхия ефенди, свидетели са Хазерфен и Евлия.


Вълненията в столицата нарастват. Народът е недоволен от убиването на невинни и иска среща с Шейх ул Ислам.

Естер хатун посещава Силахтар. Между тях има неприятен разговор. Силахтар я изгонва и й казва да не се мярка вече пред очите му.

Силахтар среща Гевхерхан в градината. Тя още веднъж му казва, че между тях не може да има нищо.

Кьосем султан се среща с народа и се обръща към семействата на пострадалите.

Султан Мурад дава официална вечеря по случай брака му с Фария. Фария наблюдава как Мурад се грижи за децата и я наляга мъка – защото тя никога няма да може да има деца.

Касъм и Ибрахим не желаят да говорят с Баязид.

Айше се промъква в покоите на Фария и се опитвада я убие. Фария успява да се спаси, а Айше туби съзнание. Става ясно, че тя е бременна.

Баязид случайно среща Шейх Ул Ислам. От разговора им, той разбира, че валиде крои нещо. Той е недоволен, Гюлбахар го убеждава, че трябва да вярва само на нея.

Султанът научава на пазара, че еничарите крадат от търговците. Той нарежда на Кеманкеш да се отправи в Корпуса и да изиска имената на всички, които са замесени в грабежите.

Фария получава писмо от майка си. Кьосем научава за съдържанието и тя е притеснена, че Фария има намерение да раздели властта с Мурад.

Бейнам ага моли Хаджъ ага да ме разреши да открие таверна в града и да напусне двореца.

Гюлбахар султан идва при Айше и й напомня, че тя има дълг към нея. Тя иска Айше да вземе печата на Кьосем султан.

Тя изпълнява желанието й, но Лализар я вижда.

Баязид среща братята Ибрахи и Касъм в градината. Той още веднъж моли Касъм да поговорят, за да решат въпросите между тях. Касъм не желае да разговаря. Той предлага да се бият с мечове. Тяхната караница преминава в истинска битка. Само появата на Мурад попречва Баязид да убие Касъм.

 

 

Рекламата

loading...
loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?