Кой е Алперен Дуймаз от "Горчива любов"? ПДФ Печат Е-мейл

 

 

Познат на публиката с ролите си в турския римейк на "Малки сладки лъжкини" .(Джесур), "Горчива любов" (Али) „Бодрумска приказка" (Атеш), младият актьор Алперен Дуймаз е сред звездите, които набират все по-голяма популярност. Според слуховете негов почитател е и Къванч Татлъту, който заедно с брат си Джем се изявява като ментор на младежа. Роден на 2 ноември 1992 г. в Анкара, от близо три години Алперен живее и работи в Истанбул. Само допреди няколко месеца името му бе спрягано до това на чаровната актриса Бурджу Иозберк, която се превъплъти в ролята на Хуриджикан султан в хитовата поредица "Великолепният век". В началото на 2018-а обаче връзката им тихомълком приключи. В летните месеци Алперен бе заснет от папараци на лодка в Бодрум в компанията на непозната за медиите блондинка. Актьорът отказа да коментира снимката и заяви, че не желае да афишира личния си живот.

Ето какво още разказва Алперен за възгледите си за актьорската професия и участието в сериала "Горчива любов".

-Какво е за вас актьорската професия?

Актьорската професия е професия на свободата. Можеш да бъдеш всичко, което си поискаш. На мен това ми помага да надскоча личните си по-знания, интереси, възгледи, граници и възможности. И то ежедневно.

-Как решихте да станете актьор?

След като завърших гимназия, се подготвях за изпити по музика, тъй като планирах да уча в музикалната консерватория в столицата. По това време вече работех и като модел. Вземах уроци по солфеж в сградата на театъра. Така из коридорите му се запознах с един от артистите, който ръководеше и актьорски клас за любители. Заговорихме се и от това, което той ми разказа, проявих любопитство. Реших да се запиша в уърк шоповете, които водеше. Така само след седмица в часовете му осъзнах, че да бъдеш актьор е нещо невероятно. Не можех да спра да мисля за това. Очаквах с нетърпение всеки следващ урок. Бързо изоставих амбициите да правя музикална кариера. Вече мечтаех да стана актьор.

-Липсва ли ви музиката?

Не, защото продължавам да пея. Често имам участия на сцена, най-вече в Анкара. Музиката е предимно математика. В нея има ясни модели и това донякъде е ограничаващо. С актьорството не е така. Усещам, че там мога да стигна до крайности, за които дори и самият аз не подозирам, че съществуват.

-Какви роли предпочитате на доброто или на лошото момче?

За мен няма добри и лоши роли. Както и в живота нищо не е толкова контрастно и едностранно. В добрия има и лошо и в лошия може да се открие добро. Каквато и роля да изпълнявам, за мен най-важното е да усетя характера на образа още докато чета сценария. Не е важно дали играя положителна или отрицателна роля. От първостепенно значение е да се превъплътя максимално пълнокръвно, така че да убедя зрителя, че ролята, която изпълнявам, е на реална личност, а не фикция.

-Вярно ли е, че заради дебюта ви в телевизията сте се преместили да живеете в Истанбул?

-Да. След като получих предложение да се снимам в сериала "Малки сладки лъжкини", се преместих да живея в града на Босфора. Анкара отдавна не ми предоставяше нищо ново. Бях се отегчил. Преместването в Истанбул се оказа много благоприятно решение. Тук животът ми пое в нова насока. Не мога да си представя нито за миг отново да се върна в Анкара или да живея на друго място в Турция освен в Истанбул.


-Как бяхте въвлечен в проекта "Горчива любов"?

- Изненадващо. По това време нямах работа и отчасти се бях притеснил. Животът в Истанбул може да бъде бляскав, но изисква средства. Тогава се обади мениджърът ми и ми разказа за този проект. Изпрати ми сценария и още докато го прелиствах, усетих, че част от мен е много близка до образа на Али. Признавам, че дори и да не ме бяха взели за ролята, по-късно щях да гледам по телевизията с любопитство какво се е получило, тъй като сюжетът на сериала много ми допадна.

-Как се подготвихте за ролята на Али?

-Първоначално в продължение на седмица се опитвах да пресъздам Али, като изцяло неутрализирам тази част от мен, която се припознаваше в образа. Опитах се, но борбата беше много трудна. Една вечер, преуморен от работа, излязох на разходка. На улицата видях две кучета да се бият. Имах чувството, че именно подобна ожесточена борба се водеше и вътре в мен между Алперен и Али. Тогава осъзнах, че трябва да извлека максимума, като добавя най-доброто от мен самия и от това, което беше Али според сюжета.

-Кое е общото между вас и екранния ви образ в "Горчива любов"?

-Али е самотен. Той има баща, но с него не са близки. Има приятели и хора около себе си, но те не са това, от което той истински има нужда. Понякога и аз се чувствам по подобен начин.Моите родители са заедно, имам и три сестри, които много обичам. Нямам проблеми в семейството, но все пак усещам тази самота. Именно по това си приличаме с Али той е същият особняк като мен.

Източник: "ТвСага"

 

 

Рекламата

loading...
loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?