Берк Атан, актьорът, който не остава зрителя безразличен ПДФ Печат Е-мейл

 

През последните години турските телевизионни предавания набират популярност извън собствената си страна, а турски актьори стават фаворити на зрители от цял свят. В кариерата на Берк Атан няма толкова много филми, но младият мъж вече мечтае за бляскава кариера.

Той разполага с всички данни за това талант, привлекателен външен вид и амбиция. Славата на Берк Атан идва с участието му в популярния сериал "Слънчеви момичета". Актьорът споделя, че е имал топло и безоблачно детство.

Той е роден в Измир на 26 септември 1991 г. и е единствено дете в семейството. Майка му е притежавала салон за красота, а баща му е бил професионален футболист в клуб "Бешикташ". Футболът винаги е присъствал в живота на Берк, имал е възможност за реализация като вратар и е мечтаел да стане професионалист, играейки за местния футболен отбор. Благодарение на спорта той лесно поддържа форма, а футболът си остава любимото му хоби.

Ранните си години Берк Атан прекарва в голям семеен дом с множество роднини и високо цени семейните ценности. Берк се отличава с очарование и красота. Той решава да използва този подарък на природата и се свързва с агенция за модели. През 2011 г. печели първия конкурс в живота си за най-добър млад модел на Турция. Взема и приз на световния конкурс за най-добър модел през 2012. Вълреки това не вижда бъдещето си в това поприще и решава да гради филмова кариера. Взема уроци по актьорско майсторство и се премества да живее в Истанбул, където е приет да следва актьорство.


Творческата биография на Берк Атан започва през 2013 г. с роля в поредицата "Всичко е наред". Неговият герой Селчук Демирчоолу е обсебен от желанието да отмъсти за убития си баща. Следващият проект, в който Берк играе, в поредицата "Слънчеви момичета". В драмата му е поверена ролята на Саваш Мертоолу, осиновен син с проблемен характер. Актьорът споделя, че ролята не е била никак лесна, тъй като същността на Саваш е напълно различна от неговата. Берк е общителен и искрен, а Саваш измъчван от дълбока лична драма, сдържан и дори жесток. 3а да се въплъти в образа, Атан работи сериозно и анализира еволюцията на своя героя. Саваш се променя в хода на събитията, а любовта го прави по-мек и по-отворен. Известните турски актьори Емре Кинай (Халюк) и Еврим Аласия (Гюнеш) стават партньори на Берк на снимачната площадка и младият мъж черпи опит от тях. Ролята му носи популярност и безбройни почитатели.

 

През 2017  стартира участие в четири сериала. Берк Атан, мечтата на хиляди момичета, често е разпитван за личния си живот. Той признава, че противно на стереотипите за мъж с неговата визия мечтае за здраво семейство. Първата му платоническа любов е била Шакира, която през 2006 г. пее на световното първенство по футбол. Берк Атан има дългогодишна романтична връзка със своята съученичка Сим Оклар.

Признава, че за него любовта означава много, но още не бърза да се обвързва: "Човек търси истинската любов с години, а я среща за миг." Берк Атан отделя по два часа на ден, поддържайки форма и самочувствие с баскетбол, футбол, тенис на маса и фитнес. Актьорът споделя, че след като завърши университет, възнамерява да служи в турската армия. За момента обмисля нови телевизионни проекти, а наскоро има активна роля и в кампанията за борба срещу глада и мизерията. Берк Атан печели симпатии и с участието си и перфектната си игра в „ Сълзи от рая“.

Източник: "ТвСага"

 

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...