ЕРОГЕННИ ЗОНИ И ЛЮБОВТА ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Здраве - Секс

 

 

Какво е значението на ерогенните зони в секса?

Това е най-важното понятие в сексуалния живот. Ерогенни зони се наричат участъците по женското тяло, раздразването на които води до еротична възбуда.

Преброени са двадесет и пет ерогенни зони, но при всяка конкретна жена броят им може да варира.

Какво се случва, ако на дадено място по тялото отсъстват ерогенни зони?

Отсъствието на ерогенна зона на предполагаемото и място се нарича ектопия. Трябва да кажем, че ектопията на ерогенните зони е много малко изследвана от науката област; за нея не се съобщава в нито едно пособие, макар че в ежедневния живот хората постоянно се сблъскват с този проблем.

Една жена споделя, моята приятелка се побърква, когато и галят гърдите, а на мен подобна нежност ми е неприятна. Или въобще нищо не чувствувам, или когато силно ми стискат гърдите изпитвам болка. Т. е. чувствителността към болката при нея е запазена, а сексуалната липсва.

Друга жена пък недоумява: защо се целуват хората? На мен целувката ми е противна, в нея има някакво лигавене, нечистоплътие. А още една добавя: мъжките устни са като тенекиени, студени, твърди, целувката - отвратителна.

Случва се ерогенната зона да се намира на такова място, за което обикновено не се предполага. Такова явление се нарича хетеротопия на ерогенната зона. Например има случай, когато у една жена ерогенната зона се е намирала под коляното на единия от краката и.

Как се отнасят мъжете към ерогенните зони?

За съжаление болшинството от мъжете по принцип познават само пет-шест ерогенни зони, в практиката си ползуват около три; а сега си представете, че две от тях у конкретната жена се намират в състояние на ектопия ...

Много често в такава ситуация жената започва да имитира възбуда, която на практика не съществува, дава отсъствуваща информация, а по-просто казано, приспособява се, мъчи се да поддържа играта с партньора.

Eрогенните зони имат определящо значение в поведението на жената в секса.

 


 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...