ЕМОЦИОНАЛНИ СЪСТОЯНИЯ ПРИ БИПОЛЯРНОТО РАЗСТРОЙСТВО ПДФ Печат Е-мейл
Психично здраве - Състояния
Написано от admin   

 

 

Основните емоционални състояния по време на биполярното разстройство са:
1. Депресия. Депресията е състоянието, при което хората с биполярно разстройство се чувстват  много тъжни, подтиснати и обезверени. Понякога това може да продължи дълго време. Възможно е, те да отказват дори да стават от леглото и да не желаят да вършат нищо, защото това не им носи радост
2. Мания. Манията е другата страна на биполярното разстройство. Тя стартира с усещане за приповдигнато настроение. Но това състояние да бъде придружено с усещания за раздразнителност, агресивност и гняв. Хората, които са в в период на мания, могат да вършат доста рискови неща.
3.Хипомания. Това състояние е малко " по-меко" от маниакалната фаза. Страдащите усещат себе си като всемогъщи хора, които могат да вършат доста неща наведнъж. Това състояние може  бързо да премине към мания или депресия.
Хипоманията  е различна от манията, тя не засяга обичайната дейност и отношение с хората по начин, по който го прави манията. Хипоманията понякога минава незабележимо и остава невидима за околните.
4.Смесено настроение. Това състояние се наблюдава, когато в един ден имаме на лице различни настроения - и манията, и депресията се сменят в рамките  на няколко часа.

 

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...