КАКВО ПРИЧИНЯВА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО? ПДФ Печат Е-мейл
Психично здраве - Паническо разстройство
Написано от admin   

 

 

 

 

Учените посочват три основни причини, за появата на панически атаки. Те трябва да бъдат разделени на три части: мозъчната химия, наследствеността и житейския опит.

Мозъчната химия: На голяма част от хората се предписват лекарства, за да променят химията в мозъка и да се  облекчи симптомите на тревожност  и паника. Тези видове лекарства обикновено са антидепресанти, както и седативи .  В повечето случаи и двете се използват заедно.   Обикновено в началото, докторът ще назначи  антидепресант, заедно с транквилант, докато антидепресантът, започне да действа,  т.е. се натрупа достатъчно в организма. Това може да отнеме до 6 седмици. Успокоителни след това се използват само, когато е необходимо.В много от случаите тези лекарства помагат и затова учените смятат, че химията на мозъка има връзка с тревожността и паническите атаки .

Генетична предразположеност: Има доказателства от водещи експерти, които смятат, че причината минава през нашите гени в семейството.  Те вярват, че ако някой от семейството страда от това състояние, най-вероятно ще откриете, че и друг член в семейството изпитва същите трудности.

Житейски опит: В наши дни, ние сме свидетели на все повече и повече случаи, показващи че тревожността и паниката може би е заучено поведение.   Ако сте суетен човек, чувствителен към света и това, което става около Вас, учените вярват, че тези характеристики учат  тялото Ви да реагира по този начин и в крайна сметка  паниката става част от Вашия нормален живот, без дори да осъзнавате, че Вие, причиняваме сами проблема си .

Въпреки това, може да има и някаква реална причина.   Тя може да бъде комбинация от неща, които са се случили с нас, или нашия живот: бременност, нова работа или загуба на любим човек.

Има доказателства, че паниката, може да бъде причинени в резултата на лекарства и наркотици, като кокаин, кофеин, и амфетамини.

Една задълбочена психотерапевтична работа би помогнала да се доизясни произхода на паническото разстройство за всеки страдащ индивидуално.

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...