Сериалът „Сълзи от Рая“ изстрелва Алмиля Ада във висините на славата ПДФ Печат Е-мейл

 

Алмила Ада в ролята на Дженнет в "Сълзи от рая"

Сериалът „Сълзи от Рая“ е творбата, която трасира пътя на Алмиля Ада към върховете на слава. В лентата тя изиграва ролята на Дженет

Българските зрители я познават като Нехир, по-малката племенница на Кахраман от хитовия сериал „Част от мен" (2014). Алмила има успешна кариера на балерина и модел, преди да се пренасочи към актьорската професия. Алмиля Ада Баязътолу е родена на 4 август 1994 г. в Истанбул. Израства в заможно артистично семейство. Баща й е журналист, а майка й моделиер. Съвсем малка Алмила заминава със своите родители в Русия и живее в Москва. По-късно семейството отново се завръща в града на Босфора. Алмила е единствен наследник на две богати фамилии

Семейството й притежава имение в една от най-престижните части на Принцовите острови. Именно в него израства бъдещата актриса.

ПОТОПЕНА В ИЗКУСТВО

Детството на Алмиля преминава спокойно под зорките грижи на нейните: роднини. Доброто си възпитание и аристократичния маниер чаровната актриса получава от своите баби. По тяхно настояване още на крехката тригодишна възраст започва да посещава уроци по пиано и бапет, "Докато другите деца си играеха на улицата, аз свирех с часове на пиано. Една от бабите ми беше голяма почитателка на Шуман и Чайковски и обичаше да слуша рециталите ми. За да изразя любовта си към нея, свирех продължително и се стараех да не допускам грешки", разказва красивата Ада. От дете Алмиля е обградена с изкуство. "Израснах в дом, в който артистичността и творчеството бяха поставени на особена почит. Баща ми прекарваше часове наред в своя кабинет, пишейки разкази, а майка ми скицираше неуморно нови и нови модели. Харесваха ми часовете, когато тя пускаше тиха музика и заставаше пред платното. Наслаждавах се на тези моменти и за да не я безпокоя, тайно я наблюдавах как рисува."

БЕЛИЯТ ЛЕБЕД

Потомка на творци, Алмиля също има своята слабост класическата музика. Истинска наслада обаче й доставят заниманията по балет. Ефирността и грацията я привличат и тя репетира отдадено. Родителите и също поощряват желанието й да се занимава с танцово изкуство и я изпращат на обучение в различни точки на Европа. Само на 14 години, Алмиля вече е обиколила най-престижните школи на Стария континент. Преди да навърши пълнолетие, е приета с пълна стипендия в консерваторията към университета „Мимар Синан" със специалност "Изящни изкуства и балет". След това заминава за Англия, където близо две години изучава мюзикъл в Кралската академия в Лондон. Когато получава дипломата си за магистър, е поканена да изпълнява партията на Клара в постановка на „Лешникотрошачката" от Чайковски на Кралската опера и балет в продължение на сезон. Участва в европейското турне на спектакъла, а след това се включва и в популярния мюзикъл "Котки". Бапетьт е моята стихия. Харесвам изтънчеността и изяществото в движенията. Да успееш да говориш без думи това е сърцевината на изкуството за мен. В балета музиката те води, трябва само да отвориш сетивата си и да пресъздадеш това, което мелодията ти нашепва", споделя тя. През тийнейджърските години Алмиля е толкова отдадена на балета, че понякога забравя за всичко останало. Репетира неуморно. Родителите й дори се безпокоят за нея, тъй като често отказва да се храни, за да поддържа необходимото за една балерина тегло. Освен строгите диети тя прекарва дълги часове пред огледалото в старанието си да извае до перфекционизъм и най-дребното движение в своя танц. С цената на много лишения и с упорит труд успява да изгради блестяща кариера и е канена като гост-балерина на сцените на големи европейски театри. През годините авторитетът й на успешна балерина все повече расте. Славата й преминава границите на Европа и през 2016 г. тя танцува в Пекин. Като всяка балерина Алмиля също мечтае да изиграе Белия лебед от Лебедово езеро" на Чайковски. Вероятно повлияна от своята баба и от уроците по пиано, тя от дете копнее да изпълни ролята на Одета. Преди две години Алмила осъществява своя блян. "Многократно съм участвала в Лебедово езеро", но за пръв път се превъплъщавам в образа на Одета. Изключително съм благодарна на лондонския балет, че ме поканиха за тази роля. Надявам се следващия път да имам възможността да се превъплътя и в дъщерята на магьосника Ротбарт Одилия (Черния лебед)."

МОДНИЯТ ПОДИУМ

Представлението на Кралската опера и балет има невероятен успех в английската столица. След премиерата Алмиля е поканена да позира за корицата на няколко елитни издания. Добрата й визия е забелязана и от модните агенции и само няколко дни по-късно тя получава предложение да участва във фотосесии на марката Hollister. Същата година дебютира на подиума като модел на Catwalk .. "Винаги съм следяла с интерес тенденциите в облеклото. Все пак майка ми е дизайнер, така че модата никога не ми е била чужда", споделя Алмиля. Ефирната балерина не скрива амбициите си да продължава да се развива като модел. През последните години успоредно с кариерата си в класическия балет тя неизменно присъства в публичното пространство и като манекен. Вече два поредни сезона е част и от Седмицата на модата в Милано и Париж. "Харесва ми да бъда по, светлината на прожекторите. И в балета, и в модата се чувствам в свои води. Признавам, че и двете професии изискват жертви, но докато в модата ти си в центъра и всички стилисти и коафьори се въртят около теб, в балета не е така. Красотата и чаровната усмивка там не са достатъчни."


ЕКРАНЕН ДЕБЮТ

Докато учи в Лондон, екипът на холивудската суперпродукция "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" (2015) организира кастинг за балетни сцени във филма. Алмиля е избрана да се превъплъти в образа на младата Наташа Романов (Скарлет Йохансон), която е била балерина в Русия. Скоро след това младата танцьорка скъсва ахилесово сухожилие и се прибира в родината си, за да лекува травмата. Тъкмо тогава идва предложението за ролята на Нехир в "Част от мен". "Освен балет съм изучавала почти всички области на изкуството рисуване, музика, баща ми отдаваше голямо значение на литературата, така че и до днес водя дневник. Никога обаче не бях мислила за актьорско майсторство освен в рамките на музикалния театър. Признавам, че желая изцяло да посветя живота си на танцовото изкуство, но понякога се налага да проявя и практичност. За съжаление балетът е изтощително изкуство, свързано с много травми. Затова и кариерата на балерините приключва, когато те са в зенита на младостта. Това е и една от причините да се насоча към актьорството. Смятам, че притежавам всички данни да бъда успешна актриса. Трябва да отбележа и още един факт, който ме подтикна в тази посока това е феноменът все по-често момичета от модния бранш да навлизат в киното и шоу бизнеса. Всъщност към момента да си актьор е една от най-доходоносните професии в Турция", признава Алмиля.

Следват участия в още две успешни поредици, преди Алмиля да получи главна роля в „Сълзи от Рая". Изненадващо за толкова млада жена, актрисата има осемгодишна връзка с приятеля си Паул Севдик и вече се замисля за брак. "Искам да имам семейство и деца, но трябваше да отложа тези планове заради балетната си кариера. Имам диплома за преподавател по балет, така че възнамерявам един ден да открия и своя танцова школа."

loading...

Източник: "ТвСага"

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...