"Сълзи от Рая" - Кой спасява Дженет? ПДФ Печат Е-мейл

Историята на „Сълзи от Рая” започва с драматичното раждане на Дженет – момиченце със скромен произход и родилен белег като на мама. Вместо майчина прегръдка обаче бебето е изоставено веднага след раждането му. Родилката изпада в криза и си тръгва боса в дъжда, веднага щом дъщеря й проплаква.

След много години бебето е прекрасна млада жена. Казва се Дженет и е отгледана от милата й баба. Бедни са, но Мукадес е възпитала добра и работлива внучка. Момичето се дипломира с отличие като архитект. За да помогне на старицата дори продава труда си. Благодарение на нея глезената богаташка Мелиса също се дипломира.

Тя има преуспяла майка – работохоличка, която би дала живота си за детето. Зрителите обаче разбират, че именно Арзу е родила и Дженет. Изоставила дъщеря си, тя е постигнала много и живее в разкош, без да погледне назад. Женена е за Махир Сойер, който се е уморил от брака й, а свекърва й я ненавижда.

Лекомислената Мелиса има всичко и смята, че й се полага всичко, което желае. Сега е влюбена в Селим Арсой – синът на бизнеспартньорите на майка й.

Дженет си спомня за Али – момченце, с което са израсли. Това за малко не коства живота й. Докато отива да си вземе дипломата, Селим едва не я сгазва. Двамата се скарват, но той е поразен от красотата й.

Баба Мукадес се тревожи, че скоро ще останат без покрив и проклина майката на Дженет. На церемонията Мелиса представя на семейството си Дженет. Така майка и дъщеря се срещат след години. Там е и Селим, който иска да научи повече за непознатата. По случайност празникът за дипломирането на Мелиса е в заведението, където сервира Дженет. Тя се засрамва, но майка й я кани да работи в компанията, защото е отличничка.


Мелиса забелязва интереса на Селим и решава също да работи. Дженет и младежа си мислят дълго един за друг. Семейството на Селим още преживява загубата на детето си преди много години. Майка му Нилгюн се тревожи да не изгуби и него.

Арзу се гордее с успехите си, постигнати не без помощта на семейството на мъжа й. Подарява на дъщеря си червена кола за първия работен ден, а другата я „хвърлена” с мотоциклета на съседа.

Двете момичета трябва да започнат от най-ниското стъпало. Това не допада на Мелиса, но ентусиазира Дженет. Арзу и бащата на Селим – Дженгиз са колеги и се чувстват като бъдещи сватове. Мелиса казва на майка си, че ревнува от беднячката. В същото време чичо й – Орхан, много харесва Дженет.

Момичето води баба си на специална вечеря, а Селим иска от Мелиса да бъде за пример в компанията. Арзу получава награда за бизнес-дама, а мъжът й е с бившата си Йозлем. В следващите дни Дженет впечатлява с проектите си. Арзу е поразена от момичето, но щом вижда родилното й петно, изпада в ужас. В същото време Мукадес вижда снимката на майката на внучката си. Някога се е наричала Джавидан. Мелиса се злепоставя пред съперницата си, а Селим се чувства все по-добре в компанията на новата колежка.

Мукадес изгаря снимката на Джавидан и без да иска провокира пожар. Дженет и Селим я спасяват.Семействата Арсой и Сойер вечерят заедно. Появява се Йозлем, която се оказва сестра на Махир.

Мелиса вижда Селим и Дженет прегърнати в болницата. Тя се оплаква от майка си, а любимият й се сеща за драма от миналото му. Арзу посещава тайно болницата и съмненията й се потвърждават. Проследява ги до стария квартал. Още при следващата им среща прогонва дъщеря си по унизителен начин от компанията. Съкрушената Дженет едва не загива, но Селим спасява живота й. Мелиса се заклева, че ще унищожи беднячката.

Дженгиз и Йозлем обмислят дали да разкажат на сина му истината за произхода му. Селим настоява Арзу да върне Дженет. Братът на Махир иска именно момичето да представи проекта си на клиенти. Арзу вижда с очите си колко близък е станал Селим с Мукадес и внучката й.

Махир и Йозлем са отново заедно и тъгуват за бебето, което нямат и случилото се преди години. Селим плаща наема на Мукадес. Дженет започва работа като чистачка, за да помогне на баба си. Арзу предупреждава Мукадес да стои далече с внучката си от нея и компанията й.

Тя и дъщеря й искат да откраднат идеята на Дженет, но Мелиса се излага пред клиентите. Появява се истинската авторка и спасява проекта си. Реза и Орхан искат да я задържат в компанията. Мелиса се обяснява на Селим, а Арзу иска да се отърве с пари от Дженет. Първородната й дъщеря я отхвърля. Казва й, че е щастлива, че няма майка като нея. Думите й разбиват сърцето на Дженет.

Това е началото на една много оплетена, но вълнуваща история с хубав край. В „Сълзи от Рая”/ Сълзите не Дженет/ ще видите съпругата на Баръш Фалай – Есра Ронабар и Гюлер Йоктен /Джеврие от „Листопад”/. В традиционния любовен триъгълник ще участват Алмида Ада, Берк Атан и Зехра Йълмаз.

Източник: woman-onthe-top.net

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...